[...] fundament każdej zdrowej diety. Masło orzechowe, zgaduje, że robione z orzeszków ziemnych ( wysoka zawartość Omega-6, kwasy tłuszczowe trans, cukier rafinowany i.t.d ) ryby w puszcze również są ubogie w wartość odżywczą Celuj w świeże, opcjonalnie mrożone. Czym się sugerowałeś uwzględniając tylko sam twaróg z oliwą? Jeżeli podłożem [...]
[...] się w pokarmie składniki odżywcze, potrzebne do sprawnego działania naszego organizmu. Naturalnym źródłem enzymów są surowe warzywa, jaja, nie przetworzone mięso i ryby. Ponieważ każdy enzym bierze udział w przetwarzaniu określonych substancji odżywczych, jeden enzym nie może zastąpić drugiego. Jeśli któregoś enzymu jest mniej niż [...]
[...] niż trzy dziennie. Mięso takie jak wołowina czy wieprzowina zawiera duże ilości tłuszczu; zastępuj je jak najczęściej niskotłuszczowymi źródłami białka, jak kurczaki czy ryby. Desery i dania zawierające przetworzony cukier dostarczają ci dużej ilości kalorii i praktycznie nic więcej; natomiast jarzyny takie jak ziemniaki, brokuły, szparagi [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] moje wypowiedzi tu i wg. tego ułóż sobie dietę: http://www.sfd.pl/Jakie_%C4%87wiczenia_na_spalenie_t%C5%82uszczu__moja_dieta_do_oceny_i_poprawy-t901507.html Mięso, Jaja, ryby - to ma najlepsze właściwości ANABOLICZNE (sprzyjające wzrostowi mięśni), a słabe ANTYKATABOLICZNE. Mleko i jego przetwory (jogurty naturalne, kefiry, serki [...]
[...] dla naszego organizmu. W godzinach około treningowych nie potrzebujesz tłuszczy, możesz rozłożyć na pozostałe posiłki. Orzechy to nie jedyne źródło zdrowych tłuszczy, masz do wyboru ( ryby tłuste, awokado, pestki, nasiona, oliwa z oliwek istotna, olej lniany, orzechy inne niż włoskie ) Zmieniony przez - dudee w dniu 2013-12-28 22:47:52
[...] jest nie korzystny dla zdrowia oraz wspomaga powstawaniu nadwagi, tak na marginesie. Trochę zmiksowane masz te posiłki. Produkty wyglądają w miarę ok, celuj w świeże morskie ryby, wyrzuć wszelkiego rodzaju szynkę. Skoro urozmaicaj to znakomicie, zabezpieczysz organizm przed nie doborami oraz upewnisz się, że dostarczasz wszystkie niezbędne [...]
[...] za mała kaloryczność jak na Twoje warunki. Ile wynosi Twoje zapotrzebowanie kcal? Tuńczyk w wodzie nie więcej niż dwa 3 razy w tygodniu, staraj się celować w świeże morskie ryby, z puchy nie należą do najlepszych źródeł białka. Warzywa w diecie to podstawa, staraj się dodawać do każdego posiłku. Gdzie owoce? Jest wiele rodzai mięsa jak i [...]
Nie zbudujesz mięśni brzucha biegając rano i wieczorem. Mocny trtening +dieta. Jakie składniki odżywcze? białkajaj, piersi z kurcząt i indyka,ryby, chuda wołowina,twaróg, płatki owsiane, ryż cimny i jasny(w zależności czy jesteś po treningu), kasze gryczane i jęczmienne, olej lniany, tran, oliwa z oliwek, orzechy I teraz należy to poukładać w [...]
W Twoim bilansie nie występuje nadmiar kcal, a żeby budować masę musi być nadwyżka wartości energetycznej. Staraj się dostarczać składniki odżywcze z innych źródeł, nie ograniczaj się do określonych produktów. Nie zapominaj o solidnej porcji świeżych warzyw do posiłków, oraz warto wprowadzić w swój jadłospis tłuste morskie ryby.
[...] niż trzy dziennie. Mięso takie jak wołowina czy wieprzowina zawiera duże ilości tłuszczu; zastępuj je jak najczęściej niskotłuszczowymi źródłami białka, jak kurczaki czy ryby. Desery i dania zawierające przetworzony cukier dostarczają ci dużej ilości kalorii i praktycznie nic więcej; natomiast jarzyny takie jak ziemniaki, brokuły, szparagi [...]
chodzi Ci o źródła białka? Wiele już o tym mówiono Chudy twaróg, mięso białe i czerwone, ryby, odżywka. Jajko jednak jest bogate nie tylko w białko, ale też tłuszcze i węglowodany. Ja zamiast jajecznicy lubię zjeść np twaróg ziarnisty z mlekiem, płatkami owsianymi i odrobiną miodu. A tak w ogóle to nie w tym problem czym zastąpić jajka, tylko [...]
[...] zdecydowanie zbyt wysoko. Wszystkie składniki odżywcze są źle dobrane. Jeżeli chcesz low carb, to białko daj 2 gramy na kilogram masy ciała, węglowodany 100-150 gramów i reszta kalorii pochodząca z tłuszczów. Poza tym, skoro masz dietę low carb to dawaj tłuste mięsa, tłuste ryby, a nie chudą pierś z kurczaka, po to, aby dodać do niej tłuszcze.
[...] co może prowadzić w skrajnych przypadkach do zatrucia wit. A (a w wątróbce - w zależności od typu - może być w 100g od 200% do nawet 800% RDI witaminy A...) Inne źródło to ryby jak śledź, szprot, sardynki, łosoś. Tyle, że generalnie radzę sprawdzić skażenie danego gatunku przed zakupem: http://seafood.edf.org/ Zmieniony przez - Arthass w dniu [...]
Tłuszczy masz zdecydowanie za mało. Podbij je 1-1.5g/kg masy ciała. Włącz w swój jadłospis takie produkty jak ( oliwa z oliwek, orzechy, tłuste ryby, awokado i.t.d ) Gdzie się podziały owoce? Warzywa to podstawa witamin i minerałów. Staraj się jeść ich jak najwięcej. Pierś z kurczaka to nie jedynie wartościowe mięso. No i oczywiście istotna [...]
[...] przeciwutleniaczy, działają alkalizująco, a także posiadają wysoki indeks sytości. Warzywa spożywaj najlepiej do każdego z posiłku (różnkolorowe). Nie zapominaj również o dostarczaniu kwasów polienowych z rodziny omega-3 (DHA i EPA) ryby tłuste, niektóre algi, owoce morza. Każdy z nas jest hybrydą (mieszanką). Typy budowy ciała to wymysł.
Białko, czy jakiekolwiek inne składniki odżywcze warto dostarczać z ich zalecanych źródeł, czyli różnego rodzaju mięsa, ryby, jajka, nabiał, czy rośliny strączkowe. W sytuacji, gdy z różnych przyczyn nie jesteś w stanie przygotować, czy zjeść któregoś z tych produktów, to należy uzupełnić braki odżywką białkową, czy też batonem białkowym. Więcej [...]
[...] się jadać jak najczęściej ( źródło witamin i minerałów ) Możesz spokojnie podbić ilość tłuszczy, z takich źródeł jak ( awokado/pestki/nasiona/orzechy/oliwa z oliwek ) tłuste ryby ( solidna dawka Omega-3 ) najlepiej tłuste morskie. Wędzone również mogą być od czasu do czasu, masz bogaty zakres składników odżywczych do wyboru. Nie pokoi mnie [...]
Staraj się celować w świeże tłuste morskie ryby/nie te z puchy.Tuńczyka jedz nie więcej niż x3 w tygodniu. Zamieniaj składniki odżywcze, urozmaicaj dietę, a wszystko powinno być dobrze. Zmieniony przez - dudee w dniu 2014-01-28 14:39:42
[...] białko i zdrowe tłuszcze. Niestety większośc osób je ich zbyt mało . Najlepiej jest jeść dwa lub trzy razy w tygodniu po 150 – 300g na posiłek. Jeśli będą to ryby morskie, zasobne w kwasy omega 3 i witaminę D to pokryjemy w ten sposób zapotrzebowanie na ów składniki. Oczywiście można je jeść i częściej, byle nie przesadzać z ich [...]